Holger Bjørnholt-Fink
Gode gamle Bo. Det er længe siden, vi har hørt noget til ham, men nu er det sket. Han er på banen med en række tekster, der river og kradser. Han har så sandelig ikke mistet hverken gnisten eller gejsten.
Bo Schiøler er en legende i Danmark. Som musikalsk igangsætter i Vesterbros Ungdomsgård i København kender de fleste af den ældre generation nok en del af hans sange.
Her er der så en hel række nye set igennem den ældre mands øjne. Han lægger hårdt ud med Imens vi sov. En tekst om hvor sent vi er på den i forhold til dagens samfund. Og det fortsætter i det afsluttende nummer To minutter i midnat. Indimellem er der også plads til sørgmodige sange som Jeg bor her ikke mer’ og Min bedste halvdel.
Teksterne er helt suveræne, og melodierne er gode (om end af knap så høj kvalitet som teksterne). Der er gode musikere med på cd’en, som virkelig kan deres kram.
Når det er sagt, må jeg nævne det efter min mening svageste punkt: Bos stemme er ikke, hvad den har været engang. Han har ikke helt styr på stemmen, når han skal op på de høje toner – ikke at han synger falsk! Men han kommer til at lyde lidt anstrengt. Derimod er hans artikulation forbilledlig og meget tydelig – noget mange yngre sangere kunne lære en hel del af. Det er en fin udgivelse med stof til eftertanke.
Sundance scd 123-2