Gateway Music CD-2

Som garvet visesanger har jeg gennem årene erhvervet mig faste meninger om, hvad en vise er for noget. Jeg har også erfaret, at andre definerer grænserne mellem ”viser”, ”folkemusik” og ”pop” anderledes end jeg. Da jeg hørte denne udgivelse, indså jeg derfor, at jeg skulle måle denne CD med andre alen end mine egne:

Annmari Sol Andersen

Det er en CD med masser af dejlig musik, som giver mig lyst til at danse. Det er nogle dygtige musikere, som spiller varieret på forskellige instrumenter. Jeg er vild med harmonikaens modrytmemellemspil i Kongens fald og forspillet til Sommernat over Lillebælt.

Sangene er refrænsange, velegnede til at få publikum til at synge med på både omkvæd og gentagelser. Nogle sange er i folkevisetone, andre minder om irsk folkemusik. Der er alt fra naturlyrik til historiske beretninger, og ind imellem en løftet pegefinger.

Solisten er meget bundet af melodien, og det giver flere gange en pudsig udtale af ordene, f.eks. bal’last i stedet for ’ballast, sommer’nat i stedet for ’sommernat og Middel’fart i stedet for ’Middelfart. Men den slags kan man også høre i mere professionelle udgivelser.

Kort sagt: Køb denne CD, hvis I hellere vil høre glad pop end en mavesur anmelder…