Som et kærtegn
Nicolai Engstrøm synger tekster af Djorn Juni

Den bornholmske visedigter Djorn Juni har skrevet en række dejlige viser om foråret, glæden ved livet, om at mærke vinden i håret, at kigge ud over en forårseng eller op i den svimlende nattehimmel
Teksterne har fået musik af den talentfulde Nicolaj Engstrøm, der bl.a. tidligere har skrevet musik til Jesper Jensen tekster, og hvis Cd-udgivelse af visekabareten "Tågænger", der blev opført af Karen-Lise Mynster havde tekster af Tove Ditlevsen
"Det har været vigtigt for os at skabe et lydbillede, der lyder fint og rart, så tilpas mainstream, at folk som udgangspunkt ikke tænker på, at det er viser.", siger Nicolai Engstrøm, "Det kan man så gøre, når man læner sig tilbage og lytter", fortsætter han.
Denne anmelder er ikke helt enig i dette synspunkt. Jeg synes, at musikken og (de meget fine) arrangementer distraherer en hel del for aflytningen af teksterne, men det er jo en subjektiv betragtning.
Nicolaj Engstrøm siger endvidere, at han oplever en stadig stigende interesse for den akustiske, lavmælte og ordmættede koncertoplevelse.
"Der kommer flere og flere tilskuere. Et voksent publikum, [til koncerterne] der gerne vil høre musik, hvor der også er en mening med ordene". Derfor mener jeg også, at denne Cd i højere grad burde afspejle dette, og ikke lade musikken være så dominerende, selv om arrangementerne af Jesper Mejlvang er meget flotte og lyttevenlige.

Udgivet af Exlibris - EXLCD 30109

Anmeldt den 1.juni 2005