Danske revyperler 1999
Danske Populær Autorer (DPA) - der er faglig interesseorganisation for den populære genres (herunder revyens) tekstforfattere og komponister - fejrede Den Danske Revys 150 års jubilæums-sæson med en CD med jubilæumsårets bedste revyperler. Undertegnede revyforfatter og viseven fik den spændende opgave at drage rundt til landets sommerrevyer 1999 og udvælge de viser og sange, der repræsenterede det bedste håndværk indenfor DPA's fagområde: tekst og musik. Et fagområde, der jo er sammenfaldende med Visens Venners interesseområde.
Det er første gang at en enkelt sæsons perler er samlet på denne måde, men samtlige skuespillere, 28 i alt - såvel stjerner som vandbærere - var omgående med på initiativet. Det blev til 20 festlige, flotte, eftertænksomme, skægge, pudsige, ironiske, tidssvarende, satiriske og meget forskellige viser. Et blandingsprodukt der mere end noget dokumenterer revyens mangfoldighed, og samtidig er et tidsdokumentarisk stykke Danmarkshistorie.
Samtlige numre er studieindspillet, således at teksterne ikke drukner i de latterkaskader som en live-indspilning ville medføre. Dette betyder samtidig ens vilkår for både de små og store revyers skuespillere, samt et meget mere homogent produkt.
Kapelmester for Rottefælden og Revyernes Revy, Jens Krøyer står for de velklingende arrangementer. Cd'en bliver til salg i billetlugerne i de kommende sommerrevyer, men som viseven får du naturligvis chancen for at erhverve den omgående.


Anmeldt d. 8.7.2002