Bellman i Danmark
"Intet sted uden for Sverige har Bellmans viser haft så stor en gennemslagskraft som i Danmark, der med rette betragtes som Bellmans andet hjemland", skriver Carl Colin Eriksen i sit forord i den medfølgende bog til den danske udgivelse af 2 Cd’er ved navn "Bellman i Danmark", som Selskabet Bellman i Danmark har udgivet. Cd’erne indeholder i alt 46 viser og sange, heraf 29 nyindspilninger.
De 2 Cd’er har overskrifterne "Svenske Bellmantroubadourer i Danmark" – "Bellmantraditionen i dansk litteratur" – "Bellman sunget på svensk af danskere" – Fredmans sange på dansk" og "Fredmans epistler på dansk" . Dertil kommer den fremragende lille bog, som indledningen til denne anmeldelse er taget fra.
Denne bog på 160 sider er en guldgrube af oplysninger om Bellmans liv og digtning, hans personer og verden og sidste halvdel af 1700 tallets Stockholm.
Endvidere er der mange dejlige illustrationer, samt en indføring af Bellmans liv og univers og grundige kommentarer til de enkelte numre på Cd’erne.Anmeldt d. 19.12.2002